Harry's picture

Luisteren is iemand echt welkom heten. Welkom, mooi mens Ivo!

Thuis

Luisteren
Intrinsieke motivatie
Luisterbrigade
Verbinding
Deze blog dragen we op aan Ivo IJsselstijn. Omdat we blij zijn dat hij als vriend en collega-trainer vanaf nu mee onderneemt. Onze wens is dat jij je bij ons nog meer thuis gaat voelen. Dat we samen met collega Michelle bouwen aan een team waarin ieder er echt kan zijn. En dat we met dat team in de soms angstige wereld van organisaties plekken creëren waar mensen zich thuis voelen. Zodat ze samen mooie dingen kunnen maken die deze wereld goed kan gebruiken. En dat ons plezier in het samen werken aan zulke betekenisvolle projecten nog verder groeien mag!

Intimiteit

Er zijn gelukkig veel teams waarin mensen zich echt thuis voelen. Maar er zijn er ook een heleboel waar dat (nog) niet zo is. Een ‘thuis’ is een plek of ruimte waar we niet bang hoeven te zijn, waar we ons niet hoeven te verdedigen en waar we vrij zijn. Vrij van zorgen, spanningen en druk. Thuis is daar waar we kunnen lachen en huilen, omhelzen en dansen, uitslapen en mooie dromen dromen. Een plek waar we kunnen eten, lezen, spelen, en kijken naar het vuur in de open haard. Waar we naar muziek kunnen luisteren en samen kunnen zijn met een vriend. Werk is misschien niet helemaal op die manier als een ‘thuis’ bedoeld. Maar dan toch op z’n minst wel als een plek waar je erbij hoort, waar je je veilig voelt, waar ze ook voor jou zorgen en waar ze van je houden. Waar je niet bang hoeft te zijn. En op die plekken waar werkende mensen wél bang zijn, willen wij graag werken. Tot het veilig is - en verder!

 

Doorgeven van leven

Vrucht dragen: het zijn ouderwetse woorden. Tegenwoordig gaat het niet om vrucht dragen, maar om productiviteit. Daar is veel voor te zeggen, want er wordt ook veel van ons gevraagd. Toch denk ik dat we er met elkaar voor moeten waken niet op productie te mikken, maar op het werkelijk doorgeven van leven. Dat mensen een vitaliteit bij ons proeven die aanstekelijk werkt. Die de moed geeft om te geloven dat wat jij hier als werkende Nederlander doet, niet zonder effect is. Zodat niemand hoeft te denken of te zeggen: ‘Ik heb niets te bieden!’ Of vanuit angst zichzelf helemaal een burn-out hoeft te werken.

 

Met veel plezier bouwen we samen verder. Je bent zo welkom kerel!

Namens de Luisterbrigade: Michelle, Cris, Jacqueline, Fokko (de pagina van hem is nog onder handen) en H@rry.

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Ik heb Ivo ook leren kennen

Ik heb Ivo ook leren kennen als een mooi mens! Als een luisteraar en inspirator. Jullie bedrijf inspireert en daagt uit om echt naar jezelf en naar een ander te luisteren.

Harry's picture

Da's mooi om terug te krjigen

Da's mooi om terug te krjigen - dank je wel!

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl