Overslaan en naar de inhoud gaan
Workshops

Leuk en lekker werken aan nog beter contact.

Inspirerend werken met onze workshops

Zoek je een nieuwe invalshoek die inspireert? Nagenoeg dagelijks verzorgen wij allerlei creatieve workshops. Soms los en luchtig. Vaak ook grondig en diepgaand. Maar altijd raak. Omdat we eerst luisteren voordat we je aan het werk zetten. Ervaar wat de essentie van contact is. Ontdek wat je daarmee kunt op je werk. En laat je daardoor inspireren.

Eerst luisteren

Het is heel belangrijk om samen een workshop goed voor te bereiden. Kijken naar de context waarbinnen die workshop thuishoort. Ontdekken wat het gewenste effect is en hoe we dat kunnen bereiken. Welke intensiteit en duur passend is. We hebben genoeg op de plank liggen om het echt kloppend te maken.

Meer dan een workshop

Ervaring leert ons dat het enorm helpt om mensen goed op een workshop ‘voor te sorteren’. Wat kunnen we in de weken voorafgaand aan de workshop doen om mensen met de juiste mindset te ontvangen? En ook: wat gaat hen na een workshop helpen om dat wat ze ervaren hebben mee te nemen naar hun werk en er werk van te maken? Als we samen goed nadenken over wat er vóór en ná de workshop nodig is, dan vergroten we de impact (en de duurzaamheid) enorm.

 • Workshops

  Inga Blokker

  33 jaar | Directeur, FoodService Instituut Nederland

  'Alle trainers zijn buitengewoon kundig in contact maken. Naar welk traject ik mijn mensen ook stuur, ze komen er duurzaam veranderd uit.'

Luisteren en meer

Omdat we toonaangevend zijn op het gebied van luisteren, is de ‘workshop Harthorend’ degene die we het meest verzorgen. Die workshop is gebaseerd op het boek ‘Harthorend, luisteren voor professionals’. Een boek dat deelnemers na (soms ook voor) de workshop graag lezen. Je ervaart daarin wat de essentie van luisteren is. Het boek zet je aan het werk met de twee principes om je luisteren te verbeteren: (1) je gaat beter luisteren naar jezelf en (2) je ontdekt dat luisteren vooral geven is (en je leert wat je in de weg staat om dat te doen).

Maatwerk

De workshops die wij verzorgen, worden op maat voor jou gemaakt. Een workshop duurt meestal tussen de één en vier uur en gaat dus altijd specifiek in op jouw wensen. Hieronder een voorbeeld van de mogelijke inhoud van een workshop:

 • De essentie: voelbaar maken waar luisteren in essentie om draait.
 • Luisteren naar jezelf: naar aanleiding van een situatie uit jouw (werk)leven ontdekken wat er bij jou vanbinnen allemaal te horen, te voelen en te begrijpen is (met bruggetjes naar het luisteren naar anderen).
 • Het oordeel voorbij: ontdekken hoe (en waarom) je jezelf soms in de weg zit om te luisteren (en hoe je daar anders mee kunt omgaan).
 • Erkenning geven: oefenen met hoe je zó kunt reageren op wat je hoort, aanvoelt en begrijpt dat die ander zich door jou echt uitgenodigd voelt.
 • Luisteren naar wat je niet wilt horen: een oefening die je helpt om met een goed voornemen te vertrekken en dat ook echt op de vloer van het (werk)leven te krijgen.

Als individu een workshop bijwonen

De workshops die op deze pagina worden omschreven zijn met name gericht op groepen van minimaal acht personen. Intern, of op locatie. Wanneer jij je als individu, of samen met een collega, in wil schrijven voor een workshop 'Harthorend' dan kan dat ook. Wij organiseren vier keer per jaar een open training in Ede, waar iedereen zich vrij voor kan inschrijven.

Andere workshops

Maar er is meer. Veel meer. Zo zijn er workshops die horen bij het boek ‘Goed voelen, emoties voor je laten werken’. Maar ook workshops over verbinding, psychologische veiligheid, spreken, veranderen, vergaderen et cetera. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken. Als het onderwerp waarvoor je een workshop zoekt met contact te maken heeft, zoek dan contact met ons!

Veelvoorkomende onderwerpen voor workshops

luisteren - empathie - spreken - emoties voor je laten werken - veranderen -  verandermanagement - vergaderen - cultuur - contact - psychologische veiligheid - verbinden - motivatie - werkrelaties - communicatie - persoonlijk leiderschap - samenwerken - teamwork

Meer informatie over onze workshops aanvragen?

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen wij met een passende reactie. Voel je ook vrij om je direct in te schrijven voor de Openingstraining Harthorend.

Luisteren leer je niet door lezen

Maar dat is wel een goed begin. Deze boeken vormen de basis van onze workshops en geven inspiratie, inzicht en praktische handvatten die je helpen jouw relaties te laten groeien.

 • Goed voelen

  ‘Goed voelen’ is een praktisch boek over het benutten van emoties in je werk. Dit boek helpt jou om je emoties te doorvoelen. Zodat je de energie die erin zit, kunt gebruiken om te bewegen richting je doelen. En je emoties kunt inzetten om je (werk)relaties te verbeteren.

 • Basisboek luisteren & spreken

  Het 'Basisboek luisteren & spreken' is een bijzonder goed leesbaar studieboek. Het inspireert, daagt uit en laat zien hoe je er zó voor een ander kunt zijn dat je hem/haar helpt ontwikkelen.

 • Harthorend

  'Harthorend' is een praktisch denkmodel over de essentie van luisteren. Het helpt je ontdekken hoe jij beter kunt luisteren. Naar jezelf en anderen.

Benieuwd wie de trainingen verzorgen?

Maak kennis met onze trainers en coaches. Zij helpen je zó contact te maken dat het je relaties en prestaties verbetert.

Onze trainers