Overslaan en naar de inhoud gaan
Cultuur van Contact

Veranderen
is een contactsport.

Cultuur van contact

Nu hybride werken de standaard is, mis je de verbinding. Met collega’s, je teammanager en/of het bedrijf waarvoor je werkt. Toch sta je niet te springen om daar alle dagen weer te zijn. Wat heb je nodig om met plezier terug te zijn in de werkomgeving waaruit je komt? Voor veel mensen is het antwoord 'echt contact'. Dat is wat werken leuk en betekenisvol maakt. Maak - met elkaar - van je werkomgeving een plek waar je graag wilt zijn!

Verandermanagement

Veranderen is niets anders dan iets anders in jezelf naar voren brengen. Wat je nodig hebt, zijn anderen die je daarin uitnodigen, uitdagen en/of verleiden. Want ergens voelt het als een risico om in te brengen wat je uit het contact weg neigt te houden. Je wilt wel, maar je durft niet goed.

Werken aan een cultuur van contact vraagt op veel plaatsen nog wat anders en nieuws van mensen. Namelijk: dat ze met elkaar ontdekken wat er nodig is om het echt veilig te maken. Dat hoef je niet alleen te doen. We begeleiden je er graag bij.

 • Cultuur van contact

  Tiemen Westerduin

  49 jaar | Director Strategy & Culture, Compassion

  'De trajecten hebben diepe impact, waardoor we meer psychologische veiligheid beleven op onze werkvloer. Dit is werken aan een cultuur van contact!'

Cultuur van contact

Een cultuur van contact is een werkomgeving waarin mensen elkaar uitnodigen om het goede in de ander te zien. Een plek waar ze die ander graag verder helpen (en van die ander leren). Bouwen aan zo’n cultuur doe je vooral door te werken aan de alledaagse interacties. Want in relaties gebeurt het (of niet). Wij komen er heel graag tussen. Om van daaruit samen met jou te ontdekken waar het anders, beter en meer samen kan. Luister hieronder naar wat Simon Sinek zegt over het veranderen van een bedrijfscultuur.

Zo zet je de eerste stap naar een cultuur van contact

Bel ons gerust of laat je gegevens achter op het onderstaande formulier. Dan kunnen we in een goed gesprek het eerste contact met elkaar maken. Tot binnenkort!

Gerelateerde artikelen

 • Psychologische veiligheid

  Veiligheid in een team maakt dat we meer sociale risico’s kunnen nemen.

 • Werken aan de 4 V's

  Veiligheid en vertrouwen zijn de pijlers onder echte verbinding, met vrijheid als gevolg.

 • Leemlaag

  Op een dag over cultuur leert Arend Ardon ons dat cultuur een optelsom is van routines.