Overslaan en naar de inhoud gaan
Over vanbinnenuit

Wij helpen je de weg naar binnen te vinden,
zodat eruit komt wat er echt in zit.

Over ons

Al meer dan 25 jaar nodigen we mensen, teams en organisaties uit de weg naar binnen te gaan. Ontdekken waar het in de kern bij hen om draait. Waar de beweging zit die mensen van harte willen maken. Zodat zij vrij raken om tevoorschijn te komen, voorbij datgene wat hen soms belemmert.

Contact maken

Het verlangen om van werkomgevingen een plek te maken waar je echt (samen) kunt zijn, staat aan de basis van het werk van vanbinnenuit. Werken aan een cultuur waarin mensen elkaar uitnodigen, uitdagen en verleiden om het goede in elkaar te zien. Zodat ze met plezier zoeken naar hoe ze er voor de ander kunnen zijn en van hem of haar kunnen leren. Zo’n cultuur van contact heeft impact in zichzelf. Ze is woest aantrekkelijk voor haar omgeving omdat ze de relationele context geeft waarin mensen floreren: een tuin zeg maar.

 • Workshops

  Inga Blokker

  33 jaar | Directeur, FoodService Instituut Nederland

  'Alle trainers zijn buitengewoon kundig in contact maken. Naar welk traject ik mijn mensen ook stuur, ze komen er duurzaam veranderd uit.'

Wij werken mee

Jarenlang werkten we hieraan via trainingen en (team)coaching. De laatste jaren nodigen klanten ons steeds vaker uit om dichterbij te komen. En in het werk zélf met hen te bouwen aan die cultuur. Samen zoeken naar wat helpt om in te brengen wat je te zeggen hebt (en verantwoordelijkheid te nemen voor wat, hoe, wanneer en waar je dat zegt). Maar ook: ontdekken wat daarin belemmert - en dat uit de weg zien te krijgen of daar anders mee om leren gaan.

Binnen is buiten

Als je met ons werkt, dan merk je dat de mensen in ons team elkaar zien, voor elkaar gaan en leren van elkaar. Logisch. Als we zelf voorleven wat we willen brengen, zijn we congruent (en dus geloofwaardig).

Zoals je het buiten wilt hebben, moet het vanbinnen ook zijn. Wij helpen je die weg te vinden.

Zelf echt meedoen

Communicatie is niet alleen - en ook niet vooral - een kwestie van transmissie (verzenden en ontvangen van boodschappen). Bij vanbinnenuit gaat het in communicatie vooral om contact maken. Je laten raken en je in beweging laten brengen door wat de ander zegt. Dus horen, voelen en begrijpen wat dat bij je doet. Zodat je vanuit die geraaktheid of beweging weer kunt reageren. Je doet zelf dan echt mee. Communicatie als participatie, met als doel niet het perfect verzenden en ontvangen van boodschappen, maar zelf echt meedoen. Op die leest zijn al onze diensten geschoeid. Dat ga je ook merken als je met ons werkt.

Onze kern

 • Zelf echt meedoen

  Beter luisteren, spreken, (samen)werken of wat je ook anders wilt: het begint bij jou. Logisch. Veranderen is namelijk niets anders dan iets anders in jezelf naar voren brengen.

 • Relatie als werkplaats

  Overal waar je openhartig luistert en vrijmoedig spreekt, ontstaan betekenisvolle (werk)relaties. Die relaties zien wij als werkplaats: de plek van waaruit en waarbinnen je werkt.

 • Cultuur 
  van contact

  Een cultuur van contact is een (werk)omgeving waarin je elkaar uitnodigt, uitdaagt en verleidt om in te brengen wat er leeft. Zodat je er voor elkaar kunt zijn. 

Wil je een afspraak maken, of gewoon ontdekken wat er allemaal mogelijk is? 

Bel ons gerust of laat je gegevens achter op het onderstaande formulier. Dan kunnen we in een goed gesprek het eerste contact met elkaar maken. Tot binnenkort!

Inspirerende blogs

 • Beter contact

  Druk je emoties niet weg, maar laat ze voor je werken. Gebruik onze 'Emotie-Wijzer'. 

 • Zelf echt meedoen

  Genesis zingt in 'Carpet Crawlers' over beestjes die zich het tapijt in vreten.

 • Cultuur van contact

  Werk jij in een organisatie waar mensen openhartig luisteren en vrijmoedig spreken?