Overslaan en naar de inhoud gaan
Teamcoaching

Meer team door te groeien in contact.

Nu hebben we het ergens over!

Jij neemt iets anders mee dan je teamleden. Als jullie het unieke wat ieder meebrengt delen en benutten, dan draait het team lekker. Toch gaat dat niet altijd zo eenvoudig. Soms hebben mensen goede redenen om te ‘duiken’. Hoe maak je jouw team tot een omgeving die uitnodigt om in te brengen wat er leeft - als dat helpend is voor wat je te doen hebt?

Werk maken van contact

Het is altijd goed om iemand mee te laten kijken naar hoe jullie het als team doen. Onze lens is een ‘contactlens’. Wij kijken zowel naar de relaties en de samenwerking als naar de interacties die de cultuur in jullie team bepalen. Zo krijgen we helder waar jullie als team staan, waar jullie als team heen willen (en wat daarvoor nodig is), en wat de dingen zijn om samen op te letten als jullie aan het werk zijn.

Terwijl jullie samenwerken, krijgen jullie van ons betekenisvolle reflectie op hóé jullie dat doen. Dat brengt het leren in een stroomversnelling. Je groeit als team terwijl je gewoon aan het werk bent. Dichter bij het werk kun je het leren niet krijgen.

 • Teamcoaching

  Manon ten Hove

  37 jaar | Traffic Manager, EF2

  'We hebben geleerd om ons binnenste naar buiten te brengen, waar dat helpend is. Dit verbindt ons als team en brengt veel waardevols op tafel.'

Emoties voor je laten werken

We werken ook met de emoties die leven in de groep. Omdat ze er altijd zijn. Heel vaak zitten ze het goede gesprek, het besluit of de botsing in de weg. Maar dat hoeft niet. Als we jullie helpen om contact te maken met wat er voelbaar is, dan is meteen duidelijk welke behoeften en belangen er spelen. Als boven water komt wat onder water zit, dan kun je er beter naar kijken en er samen grip op krijgen. Wij noemen dat: emoties voor je laten werken.

Een van de belangrijkste succesfactoren in teamcoaching is natuurlijk de relatie tussen de coach en het team. Een goede match is heel belangrijk.

Meer informatie ontvangen over teamcoaching?

Bel ons gerust of laat je gegevens achter op het onderstaande formulier. Dan kunnen we in een goed gesprek het eerste contact met elkaar maken. Tot binnenkort!

Gerelateerde blogs

 • Psychologische veiligheid

  Maakt de veiligheid in een team dat we meer sociale risico’s kunnen nemen?

 • Reisgenoten

  Wat je ook gaat doen dit jaar: zoek en vind 'reisgenoten'. Je bent niet alleen!

 • Wij-gevoel

  ‘Happiness is only real when shared.’ Bijvoorbeeld het ‘samen vieren’ van wat al goed gaat.