Overslaan en naar de inhoud gaan
Teamcoaching

Meer team door te groeien in contact.

Nu hebben we het ergens over!

Jij neemt wat anders mee dan je teamleden. Als jullie het unieke wat ieder meebrengt delen en benutten, dan draait het team lekker. Toch gaat dat niet altijd zo eenvoudig. Soms hebben mensen goede redenen om ‘te duiken’. Niet in te brengen wat er wel speelt. Hoe maak je van je team een omgeving die uitnodigt om wanneer dat helpend is voor wat je te doen hebt ook in te brengen wat er leeft?

Werk maken van contact

Het is altijd goed om eens iemand mee te laten kijken naar hoe jullie het als team doen. Onze lens is een ‘contactlens’. Wij kijken zowel naar relaties, de samenwerking als de interacties die de cultuur in jullie team bepalen. Zo krijgen we helder waar jullie als team staan. Waar jullie als team heen willen (en wat daarvoor nodig is) en wat de dingen zijn om samen op te letten als jullie aan het werk zijn.

Terwijl jullie samenwerken krijgen jullie betekenisvolle reflectie op hoé jullie dat doen. Dat brengt het leren in een stroomversnelling. Je groeit als team terwijl je gewoon aan het werk bent. Dichter bij het werk kun je het leren niet krijgen.

 • Teamcoaching

  Manon ten Hove

  36 jaar | Traffic Manager EF2

  Wij hebben geleerd waar dat helpend is ons binnenste buiten te brengen. Dit verbindt ons als team en brengt veel waardevols op tafel.”

Emoties voor je laten werken

We werken ook met de emoties die leven in de groep. Omdat ze er altijd zijn. Heel vaak zitten ze het goede gesprek, besluit of botsing in de weg. Maar dat hoeft niet. Als we jullie helpen om contact te maken met wat er voelbaar is, dan is meteen duidelijk welke behoeften en belangen er spelen. Als boven water komt wat onder water zit, dan kun je er beter naar kijken en er samen grip op krijgen. Wij noemen dat: emoties voor je laten werken.

Eén van de belangrijkste succesfactoren in teamcoaching is natuurlijk de relatie tussen de coach en het team. Een goede match is heel belangrijk.

Meer informatie ontvangen over teamcoaching?

Bel ons of laat ons jou bellen. Dan kunnen we in een goed gesprek het eerste contact met elkaar daarover maken. Bel gerust of laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Tot binnenkort!

Gerelateerde blogs

 • Psychologische veiligheid

  De veiligheid in een team maakt dat we meer sociale risico’s kunnen nemen?

 • Reisgenoten

  Wat je ook gaat doen dit jaar, zoek en vind 'reisgenoten'. Je bent niet alleen!

 • Wij gevoel

  ‘Happiness is only real when shared.’ Bijvoorbeeld het ‘samen vieren’ van wat al goed gaat.