Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Reisgenoten

Luisteren
Verbinding

Wat je ook gaat doen in 2022, zoek en vind 'reisgenoten'. Je bent niet alleen!

Soms helpt het om je leven te zien als een queeste. Een zoektocht die het karakter heeft van een levenstaak. Een avontuurlijke reis, en als je geluk hebt een lange. Maar wel vol hindernissen die je mag leren overwinnen. Alleen – of nog beter – samen met anderen. Het (werk)leven zo zien helpt mij om met meer moed 2022 in te gaan. Dus: ‘Ik ga op reis en neem mee...’ Het belangrijkste wat ik meeneem, zijn mijn ‘reisgenoten’. Wie zijn de jouwe?

Onrust

De eerste week van de kerstvakantie voel ik veel onrust. Niet over dat wat geweest is. Wel over dat wat lijkt te komen. Ik merk hoe spannend het voor mij is om in 2022 de ‘grote broek’ aan te trekken. Met steeds meer mensen op te trekken. De beheersillusie voorbij. Het idee alleen al bezorgt me, behalve plezier, dus ook onrust.

Moed vinden

Voelen aan onrust helpt om je beweeglijkheid, je bron van energie, te openen. Als je daar tenminste de moed voor kunt vinden. Maar waar haal ik die vandaan? Iets in me zegt me opnieuw de verhalen van Tolkien te lezen. Te beginnen bij ‘De Hobbit’. Ik lees: ‘In een hol onder de grond woonde een hobbit. Geen naar, smerig, nat hol, vol endjes wormen en een bedompte geur, maar ook geen droog, kaal, zanderig hol met niets erin om op te zitten of te eten: het was een hobbithol en dat betekent gemak.’

Voorbij comfort

Bilbo Balings (de hobbit om wie het verhaal draait) krijgt bezoek van een tovenaar. Die verleidt hem om – tegen zijn natuur in – het avontuur aan te gaan. Hij gaat. Op een lange zware tocht vol hindernissen, op weg naar het doel. Maar … niet alleen.

Je bent niet alleen!

Geen idee wat jij dit jaar allemaal denkt te gaan ondernemen. Ik hoop dat je het niet alleen doet, maar dat je jouw reisgenoten met zorg kiest of vindt. Dankjewel Ivo, Henk, Micha, Eli, Eline, Erica, Bram en nog veel anderen. Als we niet samen zouden gaan, dan zou ik het niet durven. Nu heb ik zin in de reis. Kom maar op met de avonturen!

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?