Overslaan en naar de inhoud gaan
Wij luisteren

Bruggen bouwen waar jij nog eens
overheen kunt lopen.

Wij luisteren

Wij luisteren, doe je mee?

Klanten vragen ons om dichterbij te komen. 'Kunnen jullie niet namens ons, voor ons of met ons luisteren?' Dat doen we graag! Wij bouwen met plezier een team van professionele luisteraars dat - liefst samen met jou - naar klanten, medewerkers of andere stakeholders luistert.

Luisteren is een vak apart

Omdat jij vast doorhebt dat luisteren een vak apart is, willen we jou daar graag bij helpen. Met professionele luisteraars die op basis van een zorgvuldig gekozen scope (een campagne met duidelijke doelen) luisteren naar een door jou gekozen doelgroep. Momenteel is er een groep van tien 'young listening professionals' die we daarvoor hebben opgeleid.

Bij voorkeur doen we dat luisteren samen met (een deel van) jouw mensen. Natuurlijk leiden we hen dan daarin op. Het samen luisteren blijkt heel leerzaam. Doordat mensen 'op verhaal komen', bouw je bruggen waar je nog eens overheen kunt lopen. Ook de 'bijvangst' - dat wat we al luisterend leren - koppelen we aan je terug.

Als jij er de tijd of de kunde voor had, wie zou jij dan meer aandacht willen geven door te luisteren?

De ... luisteraar

Als je al zo lang naar dezelfde doelgroep luistert, hoor je die dan nog wel? Je blijft altijd hetzelfde horen als je niet leert opnieuw open te staan. Gelukkig zijn er manieren om dat luisteren weer fris en nieuwsgierig te doen. Dat mensen van ‘buiten’ dat met en voor je doen, biedt veel extra kansen. Zo geven we samen op een nieuwe manier stem aan de gekozen doelgroep. Als Wijkluisteraar, om te werken aan Welzijn Nieuwe Stijl. Als Patiëntenluisteraar, om te ontdekken waar de zorg beter kan. Als Leerlingluisteraar, om de leerling in het onderwijs meer centraal te krijgen. Als Collegaluisteraar, op zoek naar dat echte contact waardoor medewerkers graag voor jouw bedrijf blijven werken. Of voor een brancheorganisatie, waar we met empathie luisteren naar ondernemers die onvrede hebben over het gewijzigde contributiemodel. De voorbeelden zijn legio. Allemaal betekenisvolle projecten waarop veel varianten ontstaan.

 • Wij luisteren

  Pierre Schefferlie

  54 jaar | Adviseur leren, ontwikkelen en participatie, Gemeente Molenlanden

  'Vanbinnenuit luisterde voor ons naar 24 teams. Dat levert naast veel verbetersuggesties ook een enorme versterking van verbindingen op.'

Meer informatie over onze luistertrajecten?

Bel ons gerust of laat je gegevens achter op het onderstaande formulier. Dan kunnen we in een goed gesprek het eerste contact met elkaar maken. Tot binnenkort!

Gerelateerde blogs

 • De wijkluisteraar

  Er zijn veel beroepen waarin luisteren meer dan de helft van het werk is, zoals bij sociaal werkers.

 • Luisteren is een soft skill

  Uit onderzoek blijkt dat managers vooral 'analytisch luisteren'. Dit staat echt contact in de weg.

 • De leerlingluisteraar

  Op deze manier leert Harry docenten op een middelbare school luisteren naar verhalen van hun leerlingen.