Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Alle tijd, rust en ruimte
om te luisteren

Luisterblokkades
Luisteren

In een wereld vol constante prikkels is het vinden van tijd en rust om echt naar jezelf te luisteren een uitdaging. Als je al moeite hebt om naar je eigen innerlijke stem te luisteren, hoe kun je dan oprecht luisteren naar anderen? Vaak realiseren we ons niet dat we ons afsluiten voor wat er werkelijk gezegd wordt, zowel binnenin als om ons heen. Deze paradox is niet alleen zonde, maar ook vermijdbaar.

Luisterparadoxen: tijd, stilte en alleen-zijn

In ons hectische leven lijkt tijd vaak een schaars goed. Toch is het ontzettend belangrijk om af en toe tijd te nemen voor stilte en alleen-zijn. Op afstand van de dagelijkse operatie kun je zomaar ontdekken dat je meestal weinig tijd hebt, omdat je druk aan het rennen bent. Maar wat maakt je aan het rennen? Wil je meer verdienen dan nodig is, meer tv-kijken dan goed voor je is, met te veel vrienden in contact blijven, te vaak op reis zijn?

Erkenning

We zijn druk omdat we zoeken naar erkenning. Maar die ligt juist niet in de drukte, maar in het luisteren zelf. Veel om ons heen schreeuwt. Maar ook binnen in ons vraagt veel om aandacht. Werkende mensen lijken expert in het negeren van wat het lichaam ons probeert duidelijk te maken. Maar als er iets vanbinnen klaagt, zeurt of schuurt, dan wordt dat niet stil door net te doen of het er niet is. Daarom is het juist zo belangrijk om af en toe een moment te nemen om contact te maken met jezelf en anderen. Want juist wat we aandacht geven, raakt stil.

Betere relaties

Beter luisteren is de sleutel tot betere relaties, en daarmee betere prestaties. De tweedaagse Openingstraining Harthorend opent de deur naar zelfontdekking en empathie, waarbij je leert hoe je je luistervaardigheden kunt verbeteren en obstakels kunt overwinnen die je vermogen om te luisteren belemmeren. Van het openen van je geest tot het echt begrijpen van anderen, deze training biedt een solide basis voor persoonlijke groei. Wil je ontdekken of deze training jouw helpt om de tijd, rust en ruimte te vinden om te luisteren? Plan dan een gratis proefsessie in, een 1-op-1 gesprek met één van onze trainers waarin je merkt of deze training bij je past. 

Gratis proefsessie Meer over de training

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?