Harry's picture

De kracht van een groep is fenomenaal.

Wij-gevoel

Luisteren
Emoties
Verbinding
‘Happiness is only real when shared.’ Deze tekst stond jarenlang op de muur van de kamer van onze oudste dochter. Een herinnering aan het met elkaar kijken van de film ‘Into the wild’. In onze nieuwe leergroepen met jonge professionals bouwen we bewust rituelen in. Eentje daarvan is het ‘samen vieren’ van wat al goed gaat. Onder andere door als groep muziek te maken. Tsjonge, wat maken wij er een feest van!

Groei

Dag vier van de PLAY-Basic. We staan in een kringetje in de ochtendzon. We delen dat waarin we de afgelopen maand het meest zijn opgeschoten. Wat een start van de dag! Hoe anders staan we hier dan aan het begin van onze eerste dag samen. Het is zo mooi om te voelen hoe we elkaar echt verder hebben gebracht. Er is veel te vieren!

 

Oefenen

Het feest bouwt langzaam maar zeker naar een climax toe, onder de bezielende leiding van de jonge koordirigent: Rohan Poldervaart. We spreken in duo’s in een taal die niet bestaat. Doen wat oefeningen om uit het hoofd en meer in het lichaam te komen. We zingen voorzichtig in een klanktaal en maken – zonder dat we dat in de gaten hebben – het refrein van wat straks ‘ons lied’ is. Na een uur schrijft ieder zijn of haar eigen bijdrage aan het feestlied. Op de achtergrond speelt Rohan zachtjes de ‘groove’ waarop iedereen zo dadelijk die tekst gaat spreken of zingen. Een voor een verschijnen jonge gasten naast Rohans piano om hun eigen creaties met hem te oefenen. Het voelt heel ontspannen. Maar er is ook veel emotionele lading voelbaar.

 

Uitbarsting

De eerste zingt haar lied. Tranen biggelen over mijn wangen. Een tweede volgt. Ik houd het niet meer. Als een soort ‘we vieren dit samen met jou!’ zingen we na elke twee bijdragen met z’n allen het refrein. Ik ben niet de enige die diep geraakt is. Iemand gaat met zakdoekjes rond. Wat een feest is dit. Degene die onzichtbaar leek, staat nu uit volle borst te zingen. Er is zoveel te beleven hier!

 

Het voelt een beetje persoonlijk maar omdat er veel kracht in het delen zit, volgt hier mijn bijdrage:

 

Home

We feel

So alive

So free

This is the flow

Wherever it’s leading me

Will be home

 

Finally

Instantly

When we see you

We feel invited to share

No matter what or where

 

This is the place we all belong

We feel we’re moving home

Connected!

 

Sta eens stil bij jouw eigen groei en maak er – samen met de mensen die daaraan bijdragen – een groot feest van!

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl