Harry's picture

If the behaviour is genuinely part of the group process, you will have more than one opportunity to observe them (Schwartz over ingesleten patronen).

Leemlaag

Luisteren
Communicatie
Luisterblokkades
Op een dag over cultuur leert Arend Ardon ons dat cultuur een optelsom is van routines. Om cultuur te veranderen heb je volgens hem niet allerlei ‘fancy’ programma’s nodig. Beter is het om aan te sluiten bij een willekeurig overleg en te kijken wat zich afspeelt in het ‘hier en nu’. Op én onder de tafel. Want daar ligt - in het ‘nu’ - het aangrijpingspunt voor verandering.

Het zit vast

In elk overleg kun je zoeken naar ‘cues’’. Woorden als ‘wij’ en ‘telkens’. Maar ook woorden die bij herhaling vallen en bakken info geven over wat mensen voor waar aannemen. Zo valt in een directieteamoverleg regelmatig het woord ‘leemlaag’. Daarmee blijkt die directie het middenkader te bedoelen. Al hun mooie plannen bereiken door die ‘leemlaag’ de werkvloer niet. Als een directieteam vanuit die ‘aanname’ werkt, hoe zou dit team die middenmanagers dan benaderen bij een volgend veranderplan?

 

Ga lekker zelf in je kracht staan

Nog een voorbeeld? De uitdrukking ‘iemand in z’n kracht zetten’ is er eentje die ook nogal veel veronderstelt. Die ander zit dus niet in zijn kracht, kan daar blijkbaar ook niet zelf voor zorgen en heeft jou daarbij nodig. De uitdrukking laat zien hoe iemand zich verhoudt tot degenedie hij meent ‘in z’n kracht’ te moeten zetten.

 

Niet iets erbovenop

Wij zitten voor een groot meerjarentraject om tafel met een commissie van zes mensen. Veertig minuten. Dat is de tijd die we krijgen om kennis te maken, ons voorstel toe te lichten, en vragen te stellen en te beantwoorden. Het recept voor een ‘mismoeting’. De commissie is lovend over ons voorstel. Toch komt telkens dezelfde vraag op tafel: ‘Hoe kunnen we deze trainingencyclus zo verpakken dat het voor de deelnemers niet voelt als iets erbovenop?’ Na een fusie en een reorganisatie richting zelfsturing hebben ze al zo veel voor de kiezen gehad. En nog steeds!

Ondanks onze goede voorbereiding en onze insteek (zet het niet te zwaar aan, maak voelbaar hoe leuk dit is en hoe dit over de kern van hun werk gaat) praten we toch begripvol met hen mee. Een paar keer merk ik dat ik onderuitgezakt in mijn stoel hang, zonder energie. Een veeg voorteken. Zo gaat het vaak: voordat we het in de gaten hebben, maken we deel uit van een patroon dat we - zonder het te willen - mede instandhouden.

 

Doorbreek patronen

Het goede nieuws is: als het écht een patroon is, dan komt het weer terug. Dan is er een nieuwe kans om het anders te doen. Gelukkig kwam die kans en ging het ook anders.

Maar: let goed op hoe je ergens over praat. Want het laat zien hoe jij in elkaar zit. En, zou Ardon zeggen, zorg ervoor dat je een foto maakt waar je zélf ook op staat (en doe niet alsof jij geen deel uitmaakt van patronen die rijp zijn voor verandering).

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Ja. Alert zijn op taal. En

Ja. Alert zijn op taal. En houding. Inclusief dat van jezelf.

Nog niet zo gemakkelijk en levert zoveel op!

Voor mij Is dat oefenen oefenen oefenen.
Saskia

Harry's picture

Hoi Saskia,

Hoi Saskia,

Je hebt zo te lezen zowel ervaring met de moeite als met wat het oplevert als het je lukt ...

Kippevel van het soort "blij

Kippevel van het soort "blij verrast en diep geraakt". Weer dat maandagmiddagmomentje waar ik inmiddels naar uitkijk ;-) Dank Harry
My 2 cents ?
Ik ben een razend enthousiaste woordwaarnemer en speler, dus ik wil graag een woord-ogen-opener met je/jullie delen:
aannemen = assume in het engels. En om betekenis aan het woord te geven, maakt men het volgende "ezelsbruggetje"
Assume = Ass U Me oftewel don't make an ass out of you and me ;-)

Woorden kunnen mij soms heel erg pijn doen. Ik ontdekte (voelde aan) al heel jong dat woorden dezelfde "slag"kracht hebben als kogels. Een kogel richt zichtbare - vooral fysieke - schade aan, een woord - helaas - richt onzichtbare schade aan. Wat anders wordt gebruikt in karakter moord.
Ik merk het zo vaak in de coach gesprekken, hoe de macht van woorden achteloos (zonder achting ) wordt uit-gedrukt. Waarom zou Johannes zo'n nadruk gelegd hebben op "het woord" ?
In de coaching, als het moment rijp is, leidt ik het zelfonderzoek vaak in met het welbekende woord "abracadabra". Een woord wat in onze verbeelding gebonden is geworden aan toveren en magie.....Dat woord komt oorspronkelijk uit het Arameens "Abara da Cabara" en draagt een heel "wezenlijke" betekenis in zich: het woord sprekend schep ik.

Bij aannemen wordt weliswaar geen woord uit-gedrukt / gesproken naar een buitenstaander/toe-hoorder, maar iedere gedachte bestaat uit woorden (en beelden) waardoor een aanname het "gesprek" binnenskamers - oftewel achter de schermen - blijft. Desalniettemin is de scheppingskracht van een innerlijk "gesproken woord (aka aanname) wel degelijk een poging tot scheppen.

De kracht van bewust gekozen woorden en de kracht van bewust beluisterde woorden, in mezelf en rondom me heen buitelend is vele malen machtiger dan ons geleerd werd. Blij dat je me/ons de mogelijkheid geeft met deze blog om mijn oren weer even te wassen ;-) maar wel op een liefdevolle manier! Fijne week en tot volgende week maandag ;-)

Harry's picture

Hoi Lisa,

Hoi Lisa,

 

'Blij verrast en diep geraakt', wat mooi dat we aan zulke belevingen mee mogen werken ...

ah ja patronen.. konden we ze

ah ja patronen.. konden we ze maar gewoon uitwissen maar het zijn geen patronen op papier. Zoals je heel mooi zegt komen patronen terug en kan je het daarna anders doen. Bewust worden van jezelf. Zo probeer ik tijdens een gesprek niet meer met handen over elkaar te gaan zitten. Dit geeft een gesloten en ongeïnteresseerde houding naar diegene toe die aan het praten is. Ik ben mij ervan bewust dat dit een houding is die ik gewoon fijn vind en niet om bij een ander anders over te komen, maar wel probeer te vermijden om die ander een gevoel te geven dat ik wel geïnteresseerd ben. Ook door goed te luisteren en in het kort samen te vatten wat de ander gezegd heeft. En soms is er geen houden aan dat je bij dezelfde persoon onderuit gezakt gaat zitten, met je armen over elkaar en dan even weg zakt in je eigen wereld. Al doe ik nog zo mijn best om dit patroon te veranderen.. maar Ja ik ben ik en mag zijn... en ja soms kan ik niet meer geven dan ik te bieden heb ;-)

Harry's picture

Laten we oefenen mild te

Laten we oefenen mild te kijken naar de patronen die we ontwikkeld hebben ...

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl