Wrapper

Tekst

Communiceren is niet alleen zenden en ontvangen. Maar vooral ook contact

maken, houden en benutten.

Nieuwe generatie communicatietrainingen

Veel trainingen maken je vaardiger. Je leert een gesprek te sturen in de richting die jij wilt. Op weg naar een perfect ‘zenden’ en ‘ontvangen’. De focus ligt dan op het verstaan van de boodschap. Buitengewoon nuttig.

In deze nieuwe generatie communicatietrainingen verleggen we de focus naar het echte contact. Zodat je beter luistert, contact maakt en zodat wat je zegt helpt.

Wat maakt deze trainingen zo anders?
Ben je benieuwd naar wat anderen van de openingstraining vinden? In dit filmpje vertellen deelnemers meer over persoonlijke ervaringen.

Uitgangspunt: je kunt het al
Toen jij geboren werd, was je een en al sensor. Je stond helemaal open. Ergens ben je dat wat kwijtgeraakt. Maar je kunt er altijd weer naar terug. Nog beter luisteren, aanvoelen en spreken gaat niet alléén over het aanleren van vaardigheden. Ook niet alléén over het inoefenen van een set basisattitudes. Contact maken en gebruiken gaat voorál over anders leren omgaan met dat wat in de weg is gaan staan. Zodat je op elk moment kunt kiezen hoever jij je opent.

Jij bent het instrument
Werken aan jouw luisteren en spreken is werken aan jezelf. Jij bent het instrument. Logisch, want contact maak je van binnenuit. Dus gaat het in de trainingen om jou. Je ontdekt nieuwe dingen in jezelf. Krijgt meer zicht op hoe jij gewend bent je in te zetten in het contact met anderen. Je leert nieuwe manieren van openen, horen, aanvoelen, begrijpen, erkennen en aanvaarden. Deze innerlijke groei werkt positief door op andere gebieden van je leven. Je gaat het effect merken in je relaties, als het gaat om levenslust en energie, maar ook in je vermogen om te genieten en te ontspannen.

Deze wezenlijke aanpak is mooi maar tegelijkertijd ook echt 'werk'. Dat maakt de trainingsdagen (en de periodes daartussen waarin het leren gewoon doorgaat) bijzonder intensief. Samen nodigen we je uit om optimaal gebruik te maken van het bijzondere instrument dat jij bent.

Jouw lichaam luistert mee
Luisteren doe je niet alleen met je oren en ogen. Je hele lichaam doet - als het goed is - mee. Het is een klankkast. Daarom is er ook veel aandacht voor emotie. Je leert beter aanvoelen, invoelen en meevoelen. Je gaat meer waarderen wat jouw lichaam je leert over jezelf en anderen. Dat helpt je om contact te maken met waar jij en anderen behoeften aan hebben.

Je werkt met het verschil
Je leert werken met het verschil. Je waardeert dat wat anders is. In plaats van anderen voor jouw doelen te winnen, leer je hen zo ontmoeten dat je hen als verrijkend ervaart. Je gaat waar nodig een laag dieper, op zoek naar wat gemeenschappelijk is. Zodat je kunt afstemmen op de mensen met en voor wie je bezig bent. Iemand die volop in verbinding werkt aan dat wat je met elkaar de moeite waard vindt.

Trainers leven het uit
Natuurlijk leef je als trainer uit waar je voor staat. Daarom zijn Harthorend-trainers geen kennisoverdragers. Ze scheppen voorwaarden en bouwen aan relaties die zij gebruiken als plek om te werken. Ze staan niet vóór een groep, maar werken ín die groep. Ze schrikken er niet voor terug ook zelf volop mee te doen.

Krijg je er zin in? Durf je nog? Het is altijd goed om aan jezelf te werken. Niet alleen voor jezelf.

Schrijf je in voor de:
Openingstraining

 

Leer nog beter luisteren en maak zo contact dat je helpt.

Nieuwsgierig? Bel/mail maar!
vanbinnenuit
Amsterdamseweg 44-46
6712 GJ Ede
 
ir. Harry van de Pol
06 - 512 172 30