Overslaan en naar de inhoud gaan
Op de werkvloer

Meer psychologische veiligheid
op de werkvloer

Ervaar meer psychologische veiligheid

Nu iedereen weer op kantoor aan het werk is, merk je dat veel mensen moeite hebben met zich aanpassen. Dit heeft invloed op de psychologische veiligheid. Om deze duurzaam te verbeteren, is het verstandig om te investeren in het luisteren. Hoe goed wordt er bij jullie op kantoor geluisterd? 

De psychologische veiligheid verbeteren met de Luistercultuurmeter

Amy Edmondson definieert psychologische veiligheid als ‘de overtuiging dat het team veilig is om interpersoonlijke risico’s te nemen. Dat je niet gestraft of vernederd wordt als je je mond opendoet over ideeën, vragen, zorgen of fouten.’ Uit onderzoek blijkt dat de psychologische veiligheid op de werkvloer sterk verbetert wanneer er goed geluisterd wordt. 

Hoe luisteren jullie?

Om vast te stellen hoe goed er bij jullie op kantoor geluisterd wordt, hebben wij de Luistercultuurmeter ontwikkeld. De Luistercultuurmeter bestaat uit 10 stellingen. Bij elke stelling geef je aan in hoeverre je het met de stelling eens bent. Hier komt een score uit. Deze score geeft aan hoe jij het luisteren ervaart.

Houd jij je binnen jullie organisatie bezig met HR/ bedrijfscultuur en wil je vrijblijvend met ons in gesprek om de mogelijkheden te bespreken om de luistercultuur te verbeteren? Of mogen wij contact opnemen met degene die dit bij jullie regelt? Vul de Luistercultuurmeter dan in, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met een passende reactie.

Doe de test 

Daarom kies je voor vanbinnenuit

  • Uitsluitend gericht op contact - en hoe je contact kunt gebruiken om een goede job te doen.
  • Focus op de binnenkant - geen oppervlakkige tips en trucks, maar ontdekken hoe het bij jou werkt.
  • Niet alleen trainen en coachen maar ook samen werk maken van de context waarin je werkt - zodat het werk je uitnodigt, en niet belemmert om wat je leert in de praktijk te brengen)
  • Cultuur van contact

    Tiemen Westerduin

    49 jaar | Director Strategy & Culture, Compassion

    'De trajecten hebben diepe impact, waardoor we meer psychologische veiligheid beleven op onze werkvloer. Dit is werken aan een cultuur van contact!'

Wij helpen teams beter luisteren

Al meer dan 25 jaar helpen we mensen, teams en organisaties de weg naar binnen te ontdekken. Zodat ze inzien waar het in de kern om draait. Wil jij ook werken in een cultuur waar iedereen elkaar ziet? Vul de Luistercultuurmeter in, dan laten wij weten hoe het luisteren op dit moment wordt ervaren en waar het nog beter kan.

Doe de test

Benieuwd wie de trainingen verzorgen?

Maak kennis met onze trainers en coaches. Zij helpen je zó contact te maken dat het je relaties en prestaties verbetert.

Onze trainers