Harry's picture

Ook digitaal is er volop contact (horen, aanvoelen en begrijpen) mogelijk! Zo maak je jullie digitale meetings beter en leuker.

Digitaal contact

Luisteren
Spreken
Communicatie
Verbinding
Een van onze klanten vroeg ons of we zijn medewerkers ook digitaal konden trainen. Nieuwsgierig zijn we aan het ontwikkelen gegaan. Het resultaat verraste zowel de klant als ons. Er is digitaal meer contact mogelijk dan we durfden dromen. Dezelfde klant vroeg ons ook om in die trainingen drie tips te geven voor beter digitaal contact. Liefst zó praktisch dat de deelnemers ze meteen in de training al konden toepassen. Dus zijn we erin gedoken. Uit het vele dat we vonden, delen we de drie belangrijkste tips met jou.

 

1. Al het andere aan de kant

Nu is nu. En het is nu: jij en die ander(en). Zorg dat je er helemaal bent. Weersta de verleiding om naast de digitale meeting je appjes, mailtjes en andere dingen bij te werken. Het is net als in een echt gesprek vooral een kwestie van het sturen van je aandacht.

 

2. Look with eyes for feeling

Ook digitaal gaat het voelen vooraf aan het oplossen. Kijk met liefde naar de mensen die je ziet, en kijk góéd. Wees niet bang dat iemand gaat vertellen hoe het met hem of haar is. Geef aandacht en durf ook aandacht te ontvangen. Dat is nu belangrijker dan ooit.

 

3. Voel wat je zelf nodig hebt en zorg daarvoor

Zorg goed voor jezelf. Wie doet dat anders? Soms kan een ontmoeting ook buiten, terwijl je wandelt. Wees niet te streng voor jezelf. In deze tijd mag de lat minder hoog. Deze periode is al stressvol genoeg.

 

DigiDialoogCoach

Wij hebben veel klanten die al vanaf maart alle overleggen digitaal doen. Voor hen hebben we de DigiDialoogCoach ontwikkeld. Iemand van ons doet een voorbespreking met de voorzitter, kijkt vervolgens mee met het overleg, geeft terug wat hij of zij ziet, en bespreekt de meeting met enkelen na. En dat dan een aantal meetings na elkaar. Het effect? Meer contact, effectievere en leukere vergaderingen. Het staat in de kinderschoenen, er is nog een wereld te ontdekken. Laat je nieuwsgierigheid je bij de hand nemen, dan leer je heel veel in deze tijd!

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl