Harry's picture

Zoeken wat jou werkelijk past. Totdat je het vindt en jij helemaal jezelf kunt zijn.

Into the wild

Luisteren
Spreken
‘Balletje doen?’ Hij is niet echt een prater over wat er bij hem vanbinnen beweegt. Tenminste, niet met zijn ouders. Zo hoort dat ook als je 15 bent. Maar af en toe kan ik hem verleiden. Dan doen we een potje voetbal in de tuin en laat ik me kansloos door hem ‘poorten’. Soms is daar dan opeens een opening.

Bedoeling

‘Er is iets aan jou wat ik niet goed begrijp’, is mijn voorzichtige aanzet. ‘Mag ik je dat even voorleggen?’ De bal gaat heen en weer. Ik krijg zijn ‘go for it!’ Ik zeg: ‘Je bent vrijgesteld van leerplicht. Wat ik je zie doen is gamen, vakkenvullen, en drumlessen en voetbaltrainingen geven. Prima dingen. Maar wel lekker veilig. Ik vraag me af: ‘Waarom zoek je niet leukere en meer uitdagende manieren om te ontdekken wat je zo graag wilt weten, namelijk wat je hier in vredesnaam doet?’

 

Risico’s durven nemen

Hij is stil. Denkt na. ‘Omdat ik lui ben, misschien …?’, probeert hij voorzichtig. Hij ziet dat ik dat niet geloof en een andere reden zie. Dus vraagt hij: ‘Wat denk jij?’ Ik zeg: ‘Als jij gaat doen wat je het liefste wilt en dat lukt óók niet, dan heb je voor je gevoel niets meer over!’ Tranen vullen zijn ogen. Raak dus.

 

Weten wat je wilt

Ik zeg: ‘Als je de garantie had dat het je zou lukken, wat zou je dan gaan doen?’ Het antwoord laat geen seconde op zich wachten: ‘Into the wild!’ Wie de film kent weet wat hij bedoelt. Deze jongen wil ver weg van de systemen en structuren waar hij zo’n last van heeft. Bijkomen? Zelf noemt hij het anders: gewoon zíjn. Vijf januari gaat er een postzegel op deze jonge held. De bergen van Zuid-Spanje heten hem welkom.

 

De vraag van deze week: ‘Wat leeft hij ons voor?’

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Wauw altijd bijzonder zulke

Wauw altijd bijzonder zulke vader-zoon momentjes!!

Vanaf dat wij in de kerk komen geniet ik van zijn enthousiasme. Hij heeft een mooie persoonlijkheid. F. wil veel weten en ontdekken, vooral in het geloof, maar ook in het leven. En laatst stuurde ik hem deze tekst;

‘Niemand mag op jou neerkijken omdat je nog jong bent. Zorg ervoor dat je in alles een voorbeeld bent voor de gelovigen: door je woorden, je manier van leven, je liefde, je geloof en je zuiverheid.’‭‭1 TIMOTEÜS‬ ‭4:12‬ ‭BB

Hij is de jongste van de jeugdband en zie hoe hij andere aan het mee trekken is. Echt super tof! Ik geloof ook dat God juist door hem heen gaat werken tijdens de drumlessen en Zijn liefde gaat laten zien. Dat de leerlingen zullen voelen dat het anders is en dat ze Gods liefde door hem heen mogen ervaren. God gaat hem gebruiken en heeft mooie plannen voor F klaar liggen.

Heel stoer dat hij naar Spanje gaat en lekker mag zijn en tot rust mag komen. Onze jongens lijken op elkaar. En ze zijn niet speciaal maar juist uniek! Precies gemaakt zoals God bedoeld heeft.

Harry's picture

Dan boffen we allebei, Wendy!

Dan boffen we allebei, Wendy!

Well done, pops!

Well done, pops!

Harry's picture

Thanks, Iris. Soms lukt het :

Thanks, Iris. Soms lukt het :-)

Thanx voor jullie voorbeeld!

Thanx voor jullie voorbeeld! En hij is met al zijn zijn een superveilige plek voor die kleine zoekende man van ons!

Harry's picture

We gaan 'em missen, Esther ..

We gaan 'em missen, Esther ...

Gaaf Harry! Bewondering voor

Gaaf Harry! Bewondering voor jou en het contact dat je maakt, en bewondering voor F die tevoorschijn durft te komen :)

Harry's picture

Dank Christa - met de

Dank Christa - met de bedoeling jou (en iedereen die het leest) ook uit te nodigen om tevoorschijn te komen!

Heel tof avontuur zeg! Mocht

Heel tof avontuur zeg! Mocht hij het interessant vinden dan heb ik het boek van Jon Krakauer waarop de film gebaseerd is.

Harry's picture

Thx - boeken zijn niet zijn

Thx - boeken zijn niet zijn ding (meer) - dat komt wel weer als hij genoeg buiten het boekje is geweest :-)

Een heel mooi mens die F.

Een heel mooi mens die F.

Harry's picture

Buitengewoon prachtmens!

Buitengewoon prachtmens!

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl