Harry's picture

Hoe je spreekt over de mensen met en voor wie je werkt, zegt veel over hoe je hen ziet.

Safari

Luisteren
Communicatie
Luisterblokkades
Verbinding
Steeds vaker mogen we bedrijven en instellingen helpen het contact met hun doelgroep te intensiveren. Mooie trajecten. Regelmatig zitten daar ook gemeentelijke organisaties bij. Gisteren ook weer eentje. Zo bijzonder wat je daar meemaakt …

Het oordeel voorbij

Toen ik jaren geleden aan mijn eerste klus bij een gemeente begon, zat ik nog vol met de gebruikelijke oordelen. Over ambtenaren die de hele dag uit het raam kijken. Zekerheidszoekers met een onzinbaan. Zoals wel vaker met oordelen het geval is, bleek niets minder waar. Bij gemeenten werken betrokken professionals die eerder last hebben van een ‘teveel’ dan een tekort aan ambitie.

 

Samen doe je zó!

De gemeente waar ik gisteren was wil – net als veel andere gemeenten – meer samen met burgers doen. De slogan luidde: ‘Samen met de stad, zo doe je dat!’ Ik heb erop aangedrongen om van de ‘je’ een ‘we’ te maken.

 

Spannend

Want als je het zó spannend vindt dat je het eerste experiment in het contact met je stad een ‘Safari’ noemt (dat geloof je toch bijna niet), dan kun je het maar beter sámen doen. Dan is het lang zo spannend niet. En dan blijk je met elkaar ‘in het wild’ gewone mensen tegen te komen. Geen ‘big five’. No big deal!

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Hoi Harry,

Hoi Harry,

Dank voor dit inkijkje, leuk. Zoals zo vaak is veel niet wat het in eerste instantie lijkt.
Ik heb een vraag: in het artikel waar jij in je laatste alinea naar verwijst, heb jij het over een spel dat jij in je coaching gebruikt. Welk spel is dat?

Harry's picture

Het spel heet de luistercoach

Het spel heet de luistercoach, je kunt het o.a. op www.managementboek.nl bestellen.

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl