Harry's picture

It always seems impossible. Until it's done.

Reinventing Organizations

Verbinding
‘Misschien klinkt het als een verrassing, maar ik denk dat er reden is om diep vanbinnen hoop te koesteren. De pijn die we voelen, is de pijn van iets ouds dat aan het sterven is terwijl iets nieuws op het punt staat om geboren te worden’, aldus Frederic Laloux in zijn boek ‘Reinventing Organizations’. Een absolute aanrader. Vandaar deze blog.

Sprongsgewijze evolutie

Historici, filosofen en psychologen die de menselijke evolutie bestuderen, zijn het er aardig over eens: de mensheid evolueert met sprongen. Dat doet mij denken aan het boek ‘Oei, ik groei’. Voor ouders voorspelt dat de groeispurt van je kleine tot op de millimeter nauwkeurig. Wel zo handig. Dat helpt om het gezeur en gejengel dat aan zo’n sprong voorafgaat te verduren. Elke sprong in de evolutie brengt ook een nieuwe manier van organiseren en samenwerken met zich mee. Sommige organisaties demonstreren nu al wat de volgende sprong gaat brengen. Laloux ziet drie doorbraken:

 

1. Zelfsturing

We dachten dat we hiërarchie en piramiden nodig hadden. Nu weten we hoe we veel krachtiger en vloeiender systemen van gespreide bevoegdheden kunnen creëren.

 

2. Heelheid

Er komt enorm veel energie vrij als we eindelijk ons (professionele) masker laten vallen en helemaal onszelf durven zijn. Da’s koren op de ‘vanbinnenuit-molen’.

 

3. Evolutief doel

Stel dat we de toekomst niet meer proberen af te dwingen? Stel dat we gewoon eens zouden meedansen met wat zich wil aandienen?

 

Voortgangsoptimisme

Het boek is optimistischer dan ik ben. Tegelijkertijd is het realistisch genoeg om geloofwaardig te zijn. Misschien dat ik er nog een paar blogs aan wijd. Het haakt aan ons verlangen naar een fris en nieuw begin. Laat de lente ook maar doorbreken in hoe we samenwerken en organiseren!

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Dat boek is inderdaad een

Dat boek is inderdaad een aanrader!
Interessant om te zien dat vanuit steeds meer invalshoeken in deze richting wordt gewezen als doorbraak. Zelfsturing (niet te verwarren met zelfsturende teams) en werk doen van betekenis (zingeving) vanuit een groeiend aantal managementboeken. De kracht van daadwerkelijk alles van jezelf te kunnen laten zien, loskomen van de sociaal-maatschappelijke inprenting, vanuit b.v. de psychologie. Esther Perel heeft daar diverse interessante TED-talks over onder andere!

Harry's picture

Ha die Martijn,

Ha die Martijn,

Het hangt in de lucht. Maar er zijn ook al plaatsen waar het dus uit de lucht op de grond komt. Inspirerend! Dank voor je tippen van Esther Perel - nog niet eerder TED talks van haar gezien. Ik hoop je weer te ontmoeten!

Vanuit Spartners starten we

Vanuit Spartners starten we een groepje ondernemers die samen gaan nadenken over de organisatie van de toekomst. Laloux is daarbij een flinke inspiratiebron :-)

Harry's picture

Leuk om te doen - er is veel

Leuk om te doen - er is veel te winnen, Lars!

Zeker veel te winnen. In mijn

Zeker veel te winnen. In mijn werk zie ik veel organisaties van binnen uit ;-), wat mijn droom heeft gevormd. Het bouwen van een organisatie gecreëerd om jezelf te ontwikkelen, met plezier naartoe te gaan, waarvan je 'op feestjes' kunt zeggen dat je een super omgeving hebt om in te werken. Omdat ik er in geloof dat dat kan. Daar ben ik me nu op aan het oriënteren als 'next step' :-)

Harry's picture

Mooi - en het past je ook!

Mooi - en het past je ook!

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl