Harry's picture

Van waaruit vertrek jij in 2019? Maak er een mooi avontuur van en zorg dat je leven zingt!

Avontuur

Luisteren
Empathie
Spreken
Geen idee hoe jij aan dit jaar begint. Met veel of weinig zin. Moedig of juist ontmoedigd. Hoe je ook start, ik hoop dat je dit jaar volop leeft! Dat je alles wat er te beleven is, met vertrouwen doorleeft. Dat je niet in je comfortzone blijft steken. Maar volop het avontuur aangaat.

Eigenzinnig initiatief

We hadden allerlei goede ideeën om het afscheid van een zoon vorm te geven. Maar zoals gebruikelijk liep het anders. Namelijk: op zijn manier. Je kunt er allerlei lelijke dingen over zeggen, maar deze gast toont ruggengraat. Al zolang hij leeft – da’s vijftien jaar – weet hij heel goed wat hij níét wil. En als het moment daar is om afscheid te nemen, dan neemt hij het initiatief en valt me om de nek.

 

Spannend

Wat ik nu vastheb, laat zich moeilijk omschrijven. Deze jonge held gaat naar Spanje met slechts één opdracht: minimaal een half jaar wegblijven. Wat ik vasthoud is zowel held, avonturier, iemand die ‘into the wild’ wil, als een heel kleine jongen. We huilen. Hij zegt: ‘Papa, ik vind het zo spannend!’ Dat heeft hij in de maanden van voorbereiding niet één keer gezegd. Nu voel ik het. ‘Het is ook spannend’, fluister ik hem toe terwijl we extra lang genieten van het elkaar vasthouden, nu het nog kan. ‘Hier word je een kerel van’, voeg ik er nog aan toe. Voorzichtig laat ik los. We kijken elkaar aan en weten hoe sterk en diep onze band is. Komend half jaar zit een stuk van mij gewoon in Spanje. Ik wist niet eens dat zoiets kon.

 

Wat heb je nodig?

Wat deze jongen helpt om te gáán, is weten dat dit precies is wat hij wil. Maar ook: dat hij vanuit een situatie komt waarin hij niet kan blijven. En vooral: relaties die dit mogelijk maken, want hij gaat niet alleen. Hij heeft iets om vanuit te vertrekken en weer bij terug te kunnen komen. Iets wat hij bij zich draagt en wat hem vertrouwen geeft.

 

Uren later, terwijl ik in de achtertuin aan het werk ben, draait het verhaal zich in mij om. Wat heb ík nodig om in 2019 echt het avontuur aan te gaan? Wie vertel ik dat ik het spannend vind? Waar haal ik het vertrouwen vandaan om in 2019 volop te leven? Om echt te kijken, om wat ik zie ook binnen te laten komen en van daaruit te reageren?

 

Wat heb jij nodig om van je leven in 2019 echt een avontuur te maken?

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Beste Harry,

Beste Harry,
ik ben begonnen met jou blogs te lezen, wat zijn die leuk om te lezen, zo herkenbaar en mooi verwoord, mijn complimenten hiervoor.
Ook dank voor het delen van jou verhalen, het werkt prikkelend en zet mij tot nadenken op een fijne manier. kijk alweer uit naar jou volgende blog.
groet
Dorry Moorren

Harry's picture

Dank voor jouw complimenten

Dank voor jouw complimenten Dorry en mooi dat het je prikkelt en aan het denken zet!

Zo mooi om te lezen. Jaren

Zo mooi om te lezen. Jaren
geleden lieten wij onze dochter gaan! Een half jaar reizen in Azie in haar eentje. Ook spannend maar met vertrouwen! Heel veel mensen begrepen niet dat we konden slapen!

Dank voor je verhaal,
Tineke

Harry's picture

Zo mooi als we anderen

Zo mooi als we anderen vertrouwen kunnen geven, Tineke!

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl