Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Iemand zien staan

Communicatie
Spreken

Erkenning – dat iemand jou ziet staan – geeft betekenis aan wat je voelt, doet en bedoelt.

In al ons bedrijfsmatige werken gaat soms iets wezenlijks verloren: het contact met de mensen voor wie we werken. En dat is niet alleen jammer voor ‘de klant’. Het gaat vaak ook ten koste van het plezier in je werk. Onnodig. Zorg dat je de mensen met en voor wie je werkt, ziet staan.

Miskenning

In een gekke bui fiets ik in mijn korte broek naar de plaatselijk Volvo-dealer. Op weg naar een proefrit in de nieuwe V90. Eenmaal in de showroom vind ik zeker vier verkopers in een mooi wit overhemd, met das. Maar ze hebben geen oog voor mij. Wel voor hun computerscherm.

Ik bekijk elke Volvo in de showroom. De V90 staat er blijkbaar nog niet bij. Schijnbaar ongezien loop ik de showroom weer uit. Mijn spaargeld nog veilig in mijn broekzak. Hoeveel vertrouwen kun je hebben dat je product zichzelf verkoopt?

Erkenning geven

Wat voor werk je ook doet, ik wil je aanmoedigen om je collega, de klant, de patiënt, de leerling of voor wie je ook maar werkt, te zien staan. Om geen dag je bed in te kruipen zonder dat je iemand gezegd hebt: ‘Wat doe je dat goed’ of ‘Dankjewel’. Geef erkenningValideer. Er zijn meer dan duizend varianten op deze woorden waarmee je de ander uiteindelijk te kennen geeft: wat goed dat jij er bent!

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?