Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

101

Intrinsieke motivatie
Luisteren

Vergeet niet om af en toe stil te staan bij wat al gedaan is en te vieren dat het goed is!

Ik weet niet hoe het voor jou is. Voor mij valt het niet mee om stil te staan. Om rustig te genieten van wat al gedaan is. Er met bewondering naar te kijken en te vieren dat het goed is. Voor het bouwen van een feestje lijk ik sowieso wat onhandig voorgesorteerd te staan. Maar ik kán het wel. Let op!

Held

Deze blog draag ik op aan Roy Huiskes (van Chapter42). Een dijk van een kerel. Rugbyspeler. Iemand die houdt van koken en lekker eten. Een vader die zijn jongens meeneemt naar de bergen. En – vrij uitzonderlijk – een techneut die kan luisteren.

Betekenisvol werk

Twee jaar terug. Roy komt helemaal van Enschede naar Ede om me uit te leggen dat het absoluut uniek is wat wij doen. Een propositie – een van de twee moeilijke woorden die ik van onze eerste ontmoeting onthouden heb, het andere is Search Engine Optimization (SEO) – die absoluut vindbaar te krijgen is. Zijn antwoord op mijn vraag wat daarvoor nodig is, stemt me treurig: ‘Schrijven voor Google’. Dat zie ik mezelf niet doen!

Van corvee naar plezier

Deze blog is nummer 101. Toch zover gekomen. Iedere week eentje. Hoe dan?

Doordat Roy de inschatting maakte dat ik iemand was die nooit de door hem gedicteerde zoektermen in de juiste hoeveelheid zou gebruiken. Maar vooral doordat hij al luisterend ontdekte waar ik wél plezier in zou krijgen: schrijven voor mensen die het graag lezen. Om ze te prikkelen vanuit hun hart te werken.

Geen idee welk deel van je werk voor jou als een soort corvee voelt. Soms hoort het er gewoon bij. Als je dat deel van je werk aan niemand anders kwijt kunt, hoop ik dat je iemand vindt die zó naar je luistert dat je een weg vindt om het toch met plezier te doen. Superbedankt Roy! Weet dat ik iedere week geniet van het bloggen. En dat we als ‘bijvangst’ ondertussen bijzonder goed vindbaar zijn geraakt.

En als je de blogs meeleest: thx! Jouw lezen en reageren maakt van schrijven een betekenisvol feestje.

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?