Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Laat twijfel voor je werken

Emoties

Gebruik je twijfels om te navigeren in het leven. 

Ik heb een paar mensen in mijn omgeving die goed kunnen twijfelen. Vaak zijn dat ook mensen die erg in hun hoofd zitten. En in je hoofd kun je oneindig rondjes blijven lopen. Totdat je eraan gaat voelen. Emoties hebben namelijk een activerende werking. Ze zetten je in beweging! 

Twijfel is een emotie

Twijfel is een emotie die ons activeert om iets wat we niet helemaal zeker weten van verschillende kanten te bekijken. We hebben het soms nodig voordat we een weloverwogen besluit kunnen nemen. Zodat je goed na kunt gaan wat in deze specifieke situatie het meest passend of wijs is om te doen. Zo kun je bijvoorbeeld voelen aan je plezier of je nieuwsgierig bent om iets nieuws te gaan doen, maar tegelijkertijd voelen dat je wel heel erg vermoeid bent en misschien wel eerst tot rust moet komen voordat je hier de juiste energie en ruimte voor hebt. 

Emoties helpen je navigeren

Mensen die veel twijfelen ervaren dit vaak als lastig. Maar wat ons betreft zijn het je emoties die je helpen te navigeren in het leven. Zet ze in! Voel wat de verschillende opties waarover je twijfelt met je doen. En hak een knoop door.

Gratis proefsessie

Misschien twijfel jij of één van onze leergangen bij je past. Zou je het fijn vinden om dit samen met één van ons onderzoeken, zodat we samen een knoop kunnen doorhakken? Vraag dan een gratis proefsessie aan. Dat twijfelen we samen. 

Vraag een gratis proefsessie aan

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?