Harry's picture

Er is weinig in ons leven wat we zelf kunnen sturen – maar op elk goed moment kun je wél je aandacht sturen.

Waar ben jij?

Luisteren
Intrinsieke motivatie
De feestdagen zijn achter de rug. Ben je weer lekker aan het werk? Geen idee hoe jij begint, maar ik hoop dat je er helemaal bij bent en er zin in hebt. Dat is niet alleen voor jezelf plezierig. Maar ook voor de mensen met en voor wie je werkt. Want hoe jij in je werk staat, heeft ook veel effect op hen.

Happy place
Dit is een waargebeurd verhaal, ik zeg het er maar even bij. Wat is er gebeurd? Ik zit als derde trainer in een groep van ruim twintig mensen en probeer non-verbaal contact te krijgen met een van de leidinggevenden in die groep. Want hij is er duidelijk niet bij met zijn aandacht. Zijn reactie is verbazingwekkend, ik zal het nooit meer vergeten. Later app ik zijn woorden nog een keer naar een collega, in puur ongeloof:

 

‘Ik was even op m’n happy place: zwembad, korte broek en héél véél witbier’, zegt de manager - die vanwege een sollicitatiegesprek anderhalf uur te laat de training was komen binnenvallen. Ik had hem uitgenodigd om met zijn aandacht in de zaal te komen, in plaats van glazig te kijken (want in zo'n ‘blik’ past toch geen witbier). Op deze manier geeft hij een slecht voorbeeld aan zijn team.

 

Aandacht erbij
Het kan ons allemaal gebeuren dat we er even niet bij zijn met onze aandacht. Maar ik hoop dat jij mooi werk hebt in 2020. Dan is het ‘er echt bij zijn’ een stuk eenvoudiger. En het welverdiende witbiertje smaakt ook een stuk lekkerder als je er niet over droomt, maar het met aandacht drinkt.

 

 

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl