Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Onthaalmedewerkster (m/v)

Luisteren

Wat geeft jou het gevoel dat je echt helemaal welkom bent?

Ik vraag hem wat zijn (Belgische) vrouw voor werk doet. Zijn antwoord: ‘Onthaalmedewerkster’. Wat een mooi woord. Belgisch voor ‘receptioniste’. Ik vermoed dat veel meer werk een ‘onthaalaspect’ in zich heeft. Misschien jouw werk ook wel.

Je welkom voelen

Luisteren is een uitnodiging om tevoorschijn te komen. Mensen willen wel, maar durven vaak niet goed. Daarom scannen ze jou. Ben ik bij hem/haar veilig? Voel ik me voldoende op mijn gemak? Is dit de plek om mijn verhaal te delen? Er is geen standaardrecept om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Dat maakt het juist zo interessant. In elk contact mag je weer op zoek naar wat die ander nodig heeft om zichtbaar te durven zijn.

Erkenning geven

Eén ding weet ik wel. Als je twee keer achter elkaar met erkenning reageert op wat iemand zegt, is het hek van de dam. Dan gaat hij of zij nog veel meer met je delen. Soms dingen waarvan je denkt: ‘Waarom hier, waarom ik, waarom nu?’

De luisteraar is een onthaalmedewerkster (m/v). Dat is een erebaan. Laat deze week geen ontmoeting voorbijgaan zonder werk te maken van het welkom heten van anderen!

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?