Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Kop zonder kip

Communicatie
Emoties
Luisteren

Werk jij als een ‘kop zonder kip’, of doet je lichaam ook mee? Je kunt voelen mét behoud van denken!

Werkende Nederlanders rennen in normale tijden rond als ‘koppen zonder kip’: ze gebruiken vooral hun ratio en niet hun gevoel. Vandaag de dag zitten de meesten van ons thuis te werken. Maar nog steeds doen wij nagenoeg alles met ons hoofd. Het lichaam doet nauwelijks mee. Hoogstens als transportmiddel voor dat ‘o-zo-belangrijke hoofd’ (zo lees je in ons nieuwe boek ‘Goed voelen’, pagina 7). Dat kan anders!

Samen staan we sterk

Je hebt goede redenen om níét te voelen: het lijkt onpraktisch, heftig, privé, complex. En vooral: moeilijk te hanteren. Toch heb je betere redenen om het wél te doen: het brengt info, vitaliteit, energie, richting, actie en contact. In deze periode roepen we heel hard: ‘Samen staan we sterk.’ Misschien wel omdat dit ons helpt om níét te voelen wat er in deze crisis wél te voelen is.

Voorbij het verzet

Waarom zou je voorbij je verzet tegen emoties willen komen? Nou, bijvoorbeeld omdat het voelen aan onzekerheid je helpt om passende maatregelen te nemen. Omdat voelen aan verdriet je helpt om los te laten wat je niet langer kúnt vasthouden. Zodat er ruimte komt om iets nieuws te beginnen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over de positieve rol van zogenaamde ‘negatieve emoties’.

Goed voelen

De oproep is duidelijk: goed voelen! Ga eens na wat er bij jou vanbinnen te voelen is. Ook als je aan het (thuis)werken bent. En laat het ons weten. We zijn razendbenieuwd hoe emoties een rol spelen in jouw werk. We horen je graag!

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?