Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

De blokkades voorbij

Luisterblokkades
Luisteren

Wat je belemmert ben je zelf.

Misschien heb jij ook weleens het gevoel dat er ‘meer in je zit dan je eruit krijgt’. De oorzaak kan natuurlijk buiten jezelf liggen. Maar meestal voelen we wel aan dat we zélf aan de bal mogen. Er zijn gewoon momenten waarop jij jezelf in de weg zit. Hoe kom je op die momenten voorbij jezelf?

Kleur je los

De kunstenares kijkt me met een monsterende glimlach aan en vraagt waar ze me bij kan helpen. Omdat ik daar goed over heb nagedacht, kan ik dat precies aangeven – denk ik. Twee dingen: (1) ‘Ik zou graag relaxter in het leven staan’ en (2) ‘Wil je me voorbij mijn creatieblokkades helpen?’ Zij vraagt: ‘En wat is de tweede?’ Blijkbaar hoort ze geen verschil tussen de twee. Het maakt ook niet uit. Ze wil zo weinig mogelijk praten. Tekenen maar!

Ritme

Ze vraagt me mijn levensritme te tekenen. Ik teken puntige golven. Dan vraagt ze hoe het leven is op de punt en in het dal tussen twee punten. Ik vertel. Zij daagt me uit nogmaals te tekenen, maar nu een ronde beweging toe te voegen. Ik probeer en struikel. Zij helpt. We tekenen om beurten ‘punt-punt-ronding’. We pakken een enorm stuk papier en dansen er samen gewapend met ons krijtje overheen. Reagerend op elkaars bewegingen, in een soort van dans: ‘punt-punt-ronding’.

Flow

Wat we tekenen lijkt een bende. Maar het plezier is groot. Door vlakken te kleuren brengen we wat orde in de chaos. Ik verlies mezelf er helemaal in. Heerlijk. Een dik uur lang volkomen ontspannen en voorbij creatieblokkades. Tevreden bekijken we wat is ontstaan. Heel goed! Helaas blijken mijn overhemd en broek ook ‘ingekleurd’. Da’s wat onhandig voor het acquisitiegesprek dat op dit tekenen volgt. Kan het schelen. Ik ga er in ieder geval lekker los in.

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?