Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Magische woorden spreken

Spreken

Hoe de woorden van een klein meisje leven brengen.

Woorden hebben scheppende kracht. Ze maken iets. Maar ze kunnen ook kapotmaken. Als je klaar bent met luisteren is het tijd om te spreken. Hoe zorg je dat niet alleen je luisteren, maar ook je spreken uitnodigt om ‘tevoorschijn te komen’?

Tot leven wekken

Het is stil in de meidenslaapkamer. Het stoeien is afgelopen. Ik heb verloren. Nu speel ik dat ik dood ben. Madelief, zeven jaar, zit bovenop me. Ze denkt na over hoe ze me weer tot leven kan wekken. Ze weet dat kietelen niet helpt. Even is ze stil. Dan spreekt ze haar magische woord. Ze spelt het bijna en spreekt het met eerbied uit. Zo hoort dat bij toverspreuken: ‘Be-las-ting-terug-gave’.

Helemaal verbaasd geef ik mij nogmaals gewonnen en open mijn ogen. Dit meisje verstaat de kunst van het verleiden. Ze heeft gezocht naar wat mij zou uitnodigen om ‘tevoorschijn te komen’. En gevonden.

Van binnenuit

Als jij je afvraagt: ‘Waar haalt een meisje van zeven zo’n woord vandaan?’, dan is het antwoord: uit de Donald Duck. Als oom Dagobert niet lachend op de foto wil, bedenken Kwik, Kwek en Kwak dat het woord ‘belastingteruggave’ wel zal helpen.

Vandaag ga jij ook weer spreken. Laat het voor de ander een uitnodiging zijn!

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?