Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Kansen zien

Luisteren

Luisteren is een 'kijksport'. Dus goed blijven kijken, voor zover dat nu voor jou mogelijk is: open, onbevangen en nieuwsgierig.

Ik spreek een communicatieprofessional uit ‘Team Hugo’. Hij is vandaag nogal ‘grof in de bek’. Als ik dat tegen hem zeg, vertelt hij dat hij deze week werkt aan een campagne over jongeren en corona. Er is die week aardig wat schuttingtaal langsgekomen. Waar je mee omgaat, daar raak je mee besmet. Beetje ‘tricky’ spreekwoord in dit verband.

Spelen met omstandigheden

Vlak voor de persconferentie over de ‘avondklok’ eten we met z’n vieren een broodje. Ik luister naar drie tieners. Niet voor het eerst verbazen ze mij. Zij zien dit instellen van de avondklok als ideale kans om een keer ‘voor-het-echie’ het spel Jachtseizoen te spelen. Een van de drie heeft het bij vier vrienden al in de week gelegd. Zaterdagavond na 21.00 uur uit handen van handhaving en politie blijven. Allerlei opdrachten doen die dit moeilijk maken. Tot een van de vijf de bekeuring krijgt. En die € 95,- dan met elkaar delen. Dan heb je voor zo'n € 20,- per persoon een topavond. Daar kan geen escaperoom tegenop.

Belemmeringen ombuigen

Natuurlijk kun je dat als ouders niet goedkeuren. We maken ze echt wel duidelijk dat we dit niet willen en waarom niet. Waar het me om gaat en wat ik oprecht bewonder, is de creativiteit waarmee zij dat wat belemmert omzetten in een kans.

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?