Harry's picture

Onze collega's Ivo en Jacqueline wijzen je er lachend op waar (persoonlijke) ontwikkeling begint: bij luisteren naar jezelf!

F*ck geluk!

Luisteren
Intrinsieke motivatie
Schrik niet. Ik ga je echt geen gelukkig nieuwjaar wensen. Integendeel. Niet omdat dit na Driekoningen (6 januari) officieel niet meer mag. Ook niet omdat mensen na een week of twee wel genoeg hebben van alle nieuwjaarswensen. Maar omdat het zoeken van geluk een heel ongelukkige ‘Sitz im Leben’ is. Als jij een ‘gelukzoeker’ ben, dan wens ik je in 2018 een heel nieuw spoor. Ga niet voor geluk - dat is bijvangst - maar voor ontwikkeling! Wat je dit jaar tegenkomt aan tegenslag maakt je dan niet ongelukkig, maar biedt je kansen om te leren. Ga voor ontwikkeling in 2018 en je zult ervaren dat het leven je van alles aanreikt wat bruikbaar is!
Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Juist. Omarm serendipiteit en

Juist. Omarm serendipiteit en maak er wat moois van. Als het leven je citroenen geeft maak je limonade en doe je een dansje.

Harry's picture

Hoe omarm je van harte, wat

Hoe omarm je van harte, wat je eigenlijk niet wilt ontvangen?

Harry's picture

De vraag was 'hoe' Roy :-)

De vraag was 'hoe' Roy :-)

Is dat niet juist wat je zou

Is dat niet juist wat je zou moeten omarmen? Zelfs elke tegenslag kent zijn zonnige zijde, is dat niet wat je moet belichten en koesteren? Ziekte, ongeluk, een slecht cijfer of gewoon een lichamelijk klungeljaar. Je leert wat over jezelf, je koestert wat je hebt en of je verbeterd wat je beter had moeten doen. Zoals je zelf zegt, als je je wilt blijven ontwikkelen, dan kan dat elke dag.

zoals bij de citroen, met een

zoals bij de citroen, met een zuur gezicht ;) maar dan ontwikkel je je smaak en mix je het ergens en is het toch niet zo erg. Gewoon doen, wat kan er mis gaan!

Harry's picture

Klinkt als meebewegen i.p.v.

Klinkt als meebewegen i.p.v. tegenbewegen. Als overgeven in plaats van je verzetten. In luistertermen als 'doorvoelen' (er zo contact mee maken dat je het kunt sturen)...?!

Ik ga bij een negatieve

Ik ga bij een negatieve ervaring altijd opzoek naar het positieve leermomentje wat erin verscholen zit;-)

Harry's picture

Precies ... laten we met

Precies ... laten we met plezier leren van wat het leven ons aanreikt!

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl