Brené Brown over empathie: 'Wat wij zéggen, maakt iets zelden echt beter. Wat helpt is: verbinding maken!'

Brené Brown over empathie

Luisteren
Empathie
Spreken
Verbinding
Hoe kunnen we iemand die het moeilijk heeft het beste helpen? In dit filmpje herinnert dr. Brené Brown ons eraan dat we alleen een echt empathische verbinding kunnen maken als we dapper genoeg zijn om ons te verbinden met dat in onszelf wat (ook) kwetsbaar is.

Aan deze video wil ik weinig toevoegen. Ik hoop dat je de twee minuten die je normaal gebruikt om de blog te lezen, nu wilt gebruiken om het filmpje te kijken. Weet dat (1) jij in aanleg helemaal klaar bent om je net zo te verbinden met anderen en (2) dat je daarin ook goed kunt oefenen. Je bent natuurlijk meer dan welkom bij onze empathietrainingen!

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

het is zo'n mooi filmpje, ik

het is zo'n mooi filmpje, ik gebruik het ook vaak in mijn trainingen over kwetsbaarheid, het helpt je om echt te zakken en niets meer te willen dan daar te zijn, inclusief in hoe het voor jezelf is. Fijn dat je het deelt.

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl