Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog

Ben Tiggelaar over luisteren

Luisteren

Tip van Ben: Als iemand vraagt: 'Heb je even?', stap dan weg bij je computer, stop je telefoon in je tas en richt je aandacht op de ander.

'Samen met het publiek kijk ik naar de woorden die één voor één verschijnen op het grote scherm. Net als alle vorige keren is er een duidelijke winnaar. Weer dezelfde. Ik vroeg de medewerkers van dit bedrijf welke eigenschap leiders vooral zouden moeten ontwikkelen. Via een app op hun telefoon maken ze, anoniem, hun wensen kenbaar. Sinds ik meer dan een jaar geleden begon met het stellen van deze eenvoudige vraag, is er één woord dat door deelnemers het vaakst wordt ingetikt. Bij overheden, instellingen en bedrijven. In Nederland en over de grens. En, opmerkelijk, zowel door medewerkers als door leidinggevenden. Dat woord is: luisteren.'

Zo begint een recente column van Ben Tiggelaar in de NRC onder de titel 'De basis van goed leiderschap'. Verrassend? Misschien niet. Maar wel een goede reminder! Laten we het meest basale niet overslaan, maar samen werken vanuit echt contact!

Wil jij wekelijks een prikkel ontvangen om vanuit je hart te werken?

Ontvang blog-updates

Reageren op dit artikel?