Harry's picture

Tip van Ben: Als iemand vraagt: 'Heb je even?', stap dan weg bij je computer, stop je telefoon in je tas en richt je aandacht op de ander.

Ben Tiggelaar over luisteren

Luisteren
'Samen met het publiek kijk ik naar de woorden die één voor één verschijnen op het grote scherm. Net als alle vorige keren is er een duidelijke winnaar. Weer dezelfde. Ik vroeg de medewerkers van dit bedrijf welke eigenschap leiders vooral zouden moeten ontwikkelen. Via een app op hun telefoon maken ze, anoniem, hun wensen kenbaar. Sinds ik meer dan een jaar geleden begon met het stellen van deze eenvoudige vraag, is er één woord dat door deelnemers het vaakst wordt ingetikt. Bij overheden, instellingen en bedrijven. In Nederland en over de grens. En, opmerkelijk, zowel door medewerkers als door leidinggevenden. Dat woord is: luisteren.'

Zo begint een recente column van Ben Tiggelaar in de NRC onder de titel 'De basis van goed leiderschap'. Verrassend? Misschien niet. Maar wel een goede reminder! Laten we het meest basale niet overslaan, maar samen werken vanuit echt contact!

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl