Overslaan en naar de inhoud gaan
Op de werkvloer

Betere communicatie
op de werkvloer

Communicatie op de werkvloer verbeteren

Nu iedereen weer op kantoor aan het werk is, merk je dat veel mensen moeite hebben met zich aanpassen. We hebben de afgelopen jaren op een andere manier leren communiceren. Veel bedrijven hebben gezien hoe ze effectiever kunnen communiceren. Is er bij jullie nog sprake van slechte communicatie op de werkvloer? Investeer dan in het luisteren. Hoe goed wordt er bij jullie op kantoor geluisterd? 

De communicatie verbeteren met de Luistercultuurmeter

Wanneer er sprake is van een open luistercultuur, helpt dit enorm om de medewerkers een veilig gevoel te geven. Ze durven voor hun mening uit te komen, dragen bij in overleggen en zijn niet bang om te falen of confrontaties aan te gaan. 

Hoe luisteren jullie?

Om vast te stellen hoe goed er in jullie team geluisterd wordt, hebben wij de Luistercultuurmeter ontwikkeld. De Luistercultuurmeter bestaat uit 10 stellingen. Bij elke stelling geef je aan in hoeverre je het met de stelling eens bent. Hier komt een score uit. Deze score geeft aan hoe jij het luisteren ervaart.

Ben jij verantwoordelijk voor HR of voor de bedrijfscultuur en wil je vrijblijvend met ons in gesprek om de mogelijkheden te bespreken om de luistercultuur te verbeteren? Of wil je graag dat wij contact opnemen met degene die dit bij jullie regelt? Vul de Luistercultuurmeter dan in, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met een passende reactie.

Doe de test 

Daarom kies je voor vanbinnenuit

  • Uitsluitend gericht op contact - en hoe je contact kunt gebruiken om een goede job te doen.
  • Focus op de binnenkant - geen oppervlakkige tips en trucks, maar ontdekken hoe het bij jou werkt.
  • Niet alleen trainen en coachen maar ook samen werk maken van de context waarin je werkt - zodat het werk je uitnodigt, en niet belemmert om wat je leert in de praktijk te brengen)
  • Cultuur van contact

    Tiemen Westerduin

    49 jaar | Director Strategy & Culture, Compassion

    'De trajecten hebben diepe impact, waardoor we meer psychologische veiligheid beleven op onze werkvloer. Dit is werken aan een cultuur van contact!'

Wij helpen teams beter luisteren

Al meer dan 25 jaar helpen we mensen, teams en organisaties de weg naar binnen te ontdekken. Zodat ze inzien waar het in de kern om draait. Wil jij ook werken in een cultuur waar iedereen elkaar ziet? Vul de Luistercultuurmeter in, dan laten wij weten hoe het luisteren op dit moment wordt ervaren en waar het nog beter kan.

Doe de test

Benieuwd wie de trainingen verzorgen?

Maak kennis met onze trainers en coaches. Zij helpen je zó contact te maken dat het je relaties en prestaties verbetert.

Onze trainers