Harry's picture

Luisteren is een 'kijksport'. Dus goed blijven kijken, voor zover dat nu voor jou mogelijk is: open, onbevangen en nieuwsgierig.

Kansen zien

Luisteren
Ik spreek een communicatieprofessional uit ‘Team Hugo’. Hij is vandaag nogal ‘grof in de bek’. Als ik dat tegen hem zeg, vertelt hij dat hij deze week werkt aan een campagne over jongeren en corona. Er is die week aardig wat schuttingtaal langsgekomen. Waar je mee omgaat, daar raak je mee besmet. Beetje ‘tricky’ spreekwoord in dit verband.

Spelen met omstandigheden

Vlak voor de persconferentie over de ‘avondklok’ eten we met z’n vieren een broodje. Ik luister naar drie tieners. Niet voor het eerst verbazen ze mij. Zij zien dit instellen van de avondklok als ideale kans om een keer ‘voor-het-echie’ het spel Jachtseizoen te spelen. Een van de drie heeft het bij vier vrienden al in de week gelegd. Zaterdagavond na 21.00 uur uit handen van handhaving en politie blijven. Allerlei opdrachten doen die dit moeilijk maken. Tot een van de vijf de bekeuring krijgt. En die € 95,- dan met elkaar delen. Dan heb je voor zo'n € 20,- per persoon een topavond. Daar kan geen escaperoom tegenop.

 

Belemmeringen ombuigen

Natuurlijk kun je dat als ouders niet goedkeuren. We maken ze echt wel duidelijk dat we dit niet willen en waarom niet. Waar het me om gaat en wat ik oprecht bewonder, is de creativiteit waarmee zij dat wat belemmert omzetten in een kans.

Harry's picture

Over de auteur Harry

Harry is inspirator, trainer en coach. Onder de indruk van wat luisteren met mensen doet schrijft hij de bestseller 'Harthorend, luisteren voor professionals'. Hij werkt bij vanbinnenuit aan het vergroten van het luisterend vermogen van de mensen, teams en organisaties.

Reacties

Fantastisch!! Leuke kids heb

Fantastisch!! Leuke kids heb je :)

Harry's picture

thx - de kunst is zo naar ze

thx - de kunst is zo naar ze te kijken :-) Loes

Het is haast jammer dat dit

Het is haast jammer dat dit echt niet kan, maar je oprechte bewondering deel ik!

Harry's picture

Nu wij, Carine!

Nu wij, Carine!

Reageren op dit artikel?

Leef en werk vanuit je hart.
Dat maakt de wereld nog mooier!
Nieuwsgierig? Neem contact op!

vanbinnenuit

Amsterdamseweg 44-46

6712 GJ Ede

 

ir. Harry van de Pol

06-512 172 30

harry@vanbinnenuit.nl